Hvor meget sæbe skal man bruge?

Hvor meget sæbe skal man bruge?

Der er mange gode grunde til at bruge den rigtige mængde af sæbe. Der kan nemlig både være ulemper ved at bruge for lidt, såvel som for meget. 

 

Bruger man for lidt, så vil ens hænder, tøj eller hår ikke bliver tilstrækkeligt rent. Bruger man for meget, så kan det både have en negativ konsekvens for det, der blive vasket, ligesom at det er spild af sæbe og ressourcer. 

 

Især i disse tider, hvor Corona stadig spøger, er det ualmindeligt vigtigt, at man har helt styr på sin dosering og brug af sæbe. En af de bedste måder at minimere smittespredning er nemlig at vaske hænder korrekt og jævnligt. 

 

I denne artikel giver vi dig svaret på, hvor meget vaskemiddel og håndsæbe du egentlig skal bruge for at få det optimale resultat. 

 

Hvor meget vaskemiddel skal man bruge?

Overordnet set, så skal du bare bruge den mængde af vaskemiddel, der bliver anbefaler af det enkelte produkts doseringsvejledning. Der kan være stor forskel fra produkt til produkt, og du er derfor nødt til at læse den vejledning, du finder bag på emballeringen. 

 

Grunden til, at man ikke bare skal tage den på øjemål er først og fremmest, at man som oftest vil overdosere. Dit tøj bliver ikke mere rent af at bruge mere sæbe. Det eneste, du vil få ud af det er et overforbrug af sæbe og en større udgift til det. 

 

Miljøet har i øvrigt ikke ligefrem godt af, at der bliver brugt unødvendigt store mængder af sæbe, ligesom at du risikerer at have sæberester siddende i dit tøj. Sæberester i tøjet er både skidt for huden og tøjets holdbarhed. 

 

Man kan selvfølgelig også komme til at bruge for lidt sæbe. Dette er dog ikke et større problem, og du vil formentlig hurtigt opdage det. Dit tøj vil hverken være velduftende eller helt rent, hvis du bruger for lidt sæbe. 

 

Husk også at tage højden for vandets hårdhed i det område, du bor i. Der kan nemlig være stor forskel på, hvor hårdt vandet er og hvor meget det påvirker sæben. Eksempelvis skal folk i Vestjylland kun bruge halvt så meget sæbe som sjællænderne. 

 

Hvor meget håndsæbe skal man bruge?

Undersøgelser har vist, at man som minimum skal bruge en dosis på 0,7 ml sæbe for at vaske hænderne helt rene på en gennemsnitlig persons hænder. Man kan sagtens bruge mere, men de 0,7 ml er den optimale dosering, hvis man søger den ideelle balance mellem effektivitet og forbrug. 

 

Bruger man mindre, eksempelvis halvdelen af den anbefalede dosering, så vil man kun rengøre cirka halvdelen af hånden, hvilket svarer til at vaske hænder kun med brug af vand. 

 

En gennemsnitlig hånd kan bære flere millioner bakterier. Nogle af dem forekommer naturligt og er til gavn eller er harmløse, mens andre kan være skadelige og sprede sygdom. Man ved aldrig helt, hvad man går rundt og har af bakterier på sine hænder. 

 

Håndvask og håndsæbe handler altså ikke kun om personlig hygiejne, flot emballering og gode dufte, men også alle andres velvære og sikkerhed. 

 

Hos Classic Room finder du markedets bedste sæber fra populære kvalitetsmærker som L:A Bruket, Meraki, Ecooking og Humdakin